POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja podjetja Monumentum d.o.o. so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

NAROČANJE

Sprejeta naročila preko spletnih strani www.monumentum.si in www.organizacija-pogrebov.si se obravnavajo takoj oziroma najkasneje v roku 24 ur. Rok dobave za naročeno blago na zalogi, je eden do treh delovnih dni. Sobota, nedelja in praznik ne štejejo kot delovni dan. V kolikor naročenega blaga ne moremo izdobaviti v tem roku, naročnika obvestimo o novem predvidenem času dobave.
V primeru naročila izdelka ali izdelkov v skupni vrednosti nad 200 eur, pri katerem ste označili, da želite plačati po povzetju, vam bomo predhodno poslali na vaš e-naslov ponudbo, na podlagi katere se opravi vplačilo avansa. Takoj po prejetem avansu bomo nadaljevali z obravnavo vašega naročila.
V primeru naročila storitev prek našega spletnega obrazca, vam bom ponudbo poslali po e-pošti. Za točen izračun potrebujemo čim več podatkov, da vam bomo lažje posredovali točen izračun ponudbe.Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje.

Posebni pogoji pri naročanju cvetja

Cvetje zaradi specifike dostavljamo le v določene občine, katere so navedene pri vsakem artiklu posebej. V primeru, da boste zaupali organizacijo pogreba Monumentum d.o.o., je dostava naša skrb. V vsakem primeru pa je možen tudi lasten prevzem. 

Veljavnost ponudbe

Cene za izbrano blago veljajo ob nakupu in oddaje naročila preko naše spletne trgovine.

Obdelava naročila

Podjetje Monumentum d.o.o. bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričela takoj po prejemu naročila. Pri izbiri opcije plačila “na naš transakcijski račun”, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev – vplačila kupnine.

Čas dobave

Dobavni rok prične teči naslednji delovni dan od dneva naročila.
Artikli, ki so na zalogi imajo dobavni rok 1-3 delovne dni. Artikli, ki niso na zalogi, imajo dobavni rok od 5 do 14 delovnih dni. Za rok dobave artiklov, ki jih ni možno dobiti v predvidenem roku vas bomo predhodno obvestili.

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača naročnik pošiljke. Strošek dostave je 4,80 €. Dostava blaga izven ozemlja R Slovenije se obračuna posebej. Dostavo se vršimo preko GLS kurirske službe in Pošte Slovenije. V primeru nujne dostave (1 delovni dan) nas o tem obvestite na samem obrazcu za naročilo ali nas pokličite. Kljub dodatnim stroškom le-te ne zaračunavamo.
Če paket na navedenem naslovu ne bo prevzet, vam bo dostavna služba pustila obvestilo s podatki o številki paketa ter kje ga lahko prevzamete. Kupec ima možnost ponovne dostave brez dodatnih stroškov v primeru, da nas v roku 3 dni od prve neuspele dostave o tem obvesti.

Neprevzem izdelkov

Neprevzem pošiljke se ne smatra za odstop od pogodbe. Kupec, ki je zvrnil pošiljko ali ni prevzel pošiljke v roku 8 dneh (čakalno obdobje pri kurirski službi) po datumu sprejetja sporočila, je dolžan povrniti stroške pošiljanja in zavrnitve/vračila (dvojni strošek) ter administrativne stroške v višini 10,00 eur.

Odstop od naročila

Kupec ima pravico odstopa od naročila v roku 14 dni od prevzema blaga. Šteje se, da je kupec pravočasno vrnil blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. O odstopu nas mora kupec pisno obvestiti. V ta namen lahko kupec uporabi priloženi odstopni obrazec -> Obrazec
Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v originalni, nepoškodovani embalaži. Po prejemu takega blaga, podjetje kupcu v roku 14 dni vrne opravljena plačila. Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.
Podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga.
Stroški vračila bremenijo kupca. Kupec lahko odstopi od pogodbe tudi še pred prejemom blaga. V tem primeru nas o odstopu čimprej obvestite po telefonu ali pisno po e-pošti: info@monumentum.si.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupec ob vračilu blaga posreduje račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih (ZVOot-NPB10, 43. člen):

  • kadar gre za blago, ki je izdelano po navodilih potrošnika; npr. žare, ki so izdelane točno po vaših željah,
  • kadar gre za hitro pokvarljivo blago ali mu hitro poteče rok uporabe; npr. cvetje,
  • kadar je bila z naše strani storitev že opravljena; npr. ureditev groba, organizacija pogreba ali katera koli druga naročena storitev.

Zavrnitev naročila

Podjetje Monumentum d.o.o. lahko naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne ter kupca obvesti o vzrokih zavrnitve na njegov elektronski naslov.
V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga, lahko odstopimo od naročila. Kupca o tem obvestimo na elektronski naslov oziroma po telefonu.

GARANCIJA IN SERVIS

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Artikli imajo garancijo proizvajalca, uvoznika oziroma prodajalca. Za uveljavljanje garancije nas kontaktirajte. Ob uveljavljanju garancije priložite originalni račun. Garancijska doba je eno leto in ne velja za cvetje.

PRITOŽBE, REKLAMACIJE

Naslov za pritožbe, reklamacije
Kupec svoje ugovore, pripombe, reklamacije, zahtevke in izjave, poda pisno po pošti na naslov MONUMENTUM d.o.o., Smuška c. 149, 8333 Semič ali po e-pošti na naslov: info@monumentum.si

Poškodbe pošiljk

V primeru da je bila pošiljka na poti do vas poškodovana, vas prosimo, da to reklamirate takoj ob prejemu (zavedite pritožbo o tem v pisni obliki na prevzemnem obrazcu dostavne službe). V nasprotnem primeru na žalost ne moremo prevzeti nobene odgovornosti ob morebitnih kasnejših pritožbah ali terjatvah z vaše strani, ki bi lahko izhajale iz tega.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

V skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo na tej povezavi TUKAJ

Vse naše spletne aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov, (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15).
Kupec z oddajo naročila preko spletne trgovine sprejema splošne pogoje poslovanja.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.
Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.