POGOJI PREKLICA

Odstop od naročila

Kupec ima pravico odstopa od naročila v roku 14 dni od prevzema blaga. Šteje se, da je kupec pravočasno vrnil blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. O odstopu nas mora kupec pisno obvestiti. V ta namen lahko kupec uporabi priloženi odstopni obrazec -> Obrazec


Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v originalni, nepoškodovani embalaži. Po prejemu takega blaga, podjetje kupcu v roku 14 dni vrne opravljena plačila. Kupec ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.


Podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga.
Stroški vračila bremenijo kupca. Kupec lahko odstopi od pogodbe tudi še pred prejemom blaga. V tem primeru nas o odstopu čimprej obvestite po telefonu ali pisno po e-pošti: info@monumentum.si.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Kupec ob vračilu blaga posreduje račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih (ZVOot-NPB10, 43. člen):

  • kadar gre za blago, ki je izdelano po navodilih potrošnika; npr. žare, ki so izdelane točno po vaših željah,
  • kadar gre za hitro pokvarljivo blago ali mu hitro poteče rok uporabe; npr. cvetje,
  • kadar je bila z naše strani storitev že opravljena; npr. ureditev groba, organizacija pogreba ali katera koli druga naročena storitev.

Pritožbe in reklamacije

Naslov za pritožbe, reklamacije
Kupec svoje ugovore, pripombe, reklamacije, zahtevke in izjave, poda pisno po pošti ali po e-pošti na naslov: info@monumentum.si