mojaobcina.si, 02.11.2022 – “Ali veste, katero pogrebno podjetje lahko opravlja pogrebe na vašem pokopališču?”

Že dolgo spremljam dogajanje in se pogovarjam z domačini različnih občin. Večina jih verjame, da na njihovem pokopališču lahko opravlja pogrebe le določeno pogrebno podjetje. Razmišljanje je bilo zapisano za občane občin Vrhnika, Cerknica, Log Dragomer, Brezovica in okolica. Vendar je enako zaznati tudi v občinah Črnomelj, Semič, Metlika, kjer imamo svoje prostore. Prav tako pa se problematika nanaša tudi na mnoge druge občine v Sloveniji.

Zakaj torej takšno razmišljanje domačinov? Kako je prišlo do takšnega prepričanja in zakaj prihaja do napačnega razumevanja? Za boljše razumevanje si preberite članek, ki je bil objavljen na spletnem portalu -> TUKAJ.

__________________________________________________

Izseka iz članka:

Koga v resnici poklicati, ko se zgodi smrt in kdo bo opravil pogreb?

Katerokoli pogrebno službo, ki jo želimo. Za koga se bomo odločili, da opravi delikatno, odgovorno in spoštljivo slovo, je popolnoma prosta izbira domačih. Razumljivo je, da svojci izberejo pogrebnika za katerega menijo, da bo družini najbolj v pomoč ali mu zaupajo ali menijo, da jim morda lahko ponudi kaj več ali pa jim cenovno najbolj ustreza. Lahko pa ga izberejo popolnoma po občutku.

Vsake toliko me kakšen vpraša: Zakaj še ena pogrebna služba? Ali jih ni dovolj?

Zanimivo je, da se nihče več ne vpraša slednjega: Imeli smo dve močni trgovski verigi. Zakaj smo odprli vrata še drugim trgovskim verigam, ki jih sedaj z veseljem obiskujejo? Morda zato, ker so bile spremembe želene, ponujena je bila drugačna, dodatna, morda boljša ponudba in vzpostavljen drugačen odnos, način dela? Ne vem. A sama sem vesela, če imamo možnost izbire. Upam, da tudi vi.