Lokalno.si, 30.03.2021 – “Leto, ki si ga bo zapomnila tudi pogrebna služba MONUMENTUM”

Pogrebno podjetje MONUMENTUM je letošnjega januarja obeležilo eno leto delovanja v Beli krajini, na Dolenjskem in Kočevskem.

Spremembe v razmišljanju in sprejemanju

»V pogrebništvu je zasidrano mnenje, da ljudje ne marajo sprememb in da so navajeni določenega protokola, ki si ga želijo ohraniti. Hitro sem ugotovila, da temu ni tako. Seveda so tudi ljudje, ki jim spremembe niso ljube, vendar je veliko ljudi bilo pripravljenih nanje ali so jih celo sami predlagali. V resnici so pripravljeni na drugačno ponudbo storitev, predvsem pa so tega željni. Nekateri želijo obuditi stare običaje, nekateri stremijo k oblikovanju svojih, novih običajev.

Nekatere spremembe so nujne, druge zaželene

»Ljudje so razumevajoči tudi glede sprememb, ki jih prinaša nesigurna sedanjost in prihodnost. Spremenjena komunikacija je ena od teh. V tem letu smo marsikateri sprejem pogreba in dogovor morali opraviti preko telefona in elektronske pošte. Svojcem smo pomagali pri izboru žar in cvetja, ter opravili izmenjavo podrobnih informacij kar preko naše vsebinsko bogate spletne strani. Svojcem smo 24-ur na razpolago preko telefona tako za dogovarjanje okoli pogrebnega slovesa, kot tudi glede pomoči pri administrativnih opravilih, ki jih morajo sami opraviti.Več…